PROGRAMACIÓ DE L'ACTIVITAT FÍSICA I L'ESPORT
CONTINGUTS
-
Disseny de diferents procediments estratègics que ajudin en la progressió de l’individu o en assolir un objectiu concret.
-
Consciència de l’individu per a l’entorn i tots els seus components, ja siguin altres individus o objectes materials.
-
Apreciació per la pràctica esportiva en qualsevol esport o activitat.
-
Atenció als monitors els quals ensenyaran els conceptes essencials de cada disciplina.
-
Establiment dels diferents patrons motors que hi hagi en cada esport practicat.
-
Observació cap als companys que millor sàpiguen utilitzar les diferents habilitats motrius específiques.
-
Prova que indiqui el desenvolupament de l’individu al llarg de la programació.
ACTIVITATS D'ENSENYAMENT I APRENENTATGE
-
Realització de tasques amb diferents “handicaps” en la pràctica de cada modalitat esportiva, ja sigui, individual com col·lectiva, els quals impulsaran als individus a dissenyar diferents estratègies per a l’assoliment d’aquell exercici. Per exemple; en un exercici de rugbi amb superioritat en atac 4c3, es buscarà que el grup atacant arribi a la línia de fons per tal d’anotar amb un mínim de 4 passades, per tal de crear una gran freqüència de la passada, afavorint l’avanç de la pilota.
-
Manipulació de l’entorn i preparació d’aquest per tal de obligar a mantenir l’atenció en els aspectes que requereixin cada un dels esports i activitats concretes. Per exemple; en un partit 1c1 de vòlei, es reduirà el camp de joc per facilitar l’atenció sobre on està l’adversari i com estic jo col·locat.
-
Realització de reunions dels monitors amb els adolescents on es parli sobre quins esports són menys divertits, per poder modificar-los de tal manera que sempre siguin divertits practicar-los. Per exemple; al final del dia utilitzar els últims 15 minuts per fer una reunió orientativa amb els/les joves per parlar sobre les coses bones i dolentes d’aquell dia, per tal de tenir un feedback que permeti millorar les pròximes sessions.
-
Comprovació dels coneixements assolits en cada una de les activitats realitzant un breu test de 5 minuts on es mostren preguntes sobre aspectes bàsics des que s’han parlat en les diferents sessions. Per exemple; qüestionari final sobre l’escalada de les diferents tècniques que s’han utilitzat.
-
Confecció d’un test de retenció on es vol comprovar a la última sessió si els alumnes són capaços de realitzar amb el mateix temps algun dels circuïts realitzats en l’activitat. Per exemple; realitzar 10 passades en l’ultimate en menys de 45 segons.